Profesii

Nemtii si italienii accelereaza angajarile pe final de an

18.09.2006, 21:53 13

Companiile din Germania si din Italia vor fi cei mai activi angajatori in urmatoarele trei luni, in timp ce recrutorii din Statele Unite isi mentin constante planurile de angajare pana la sfarsitul anului.
Angajatorii de pe principalele piete ale fortei de munca se asteapta sa faca recrutari cel putin egale, daca nu chiar mai consistente in al patrulea trimestru al anului, comparativ cu perioada similara a anului trecut, infirmand sentimentul public general destul de pesimist in acest sens, reiese din studiul "Global Manpower Employment Outlook Survey", al companiei internationale de recrutare Manpower.
"Angajatorii americani au anuntat ca vor mentine aproape neschimbat ritmul angajarilor inregistrat in ultimii doi ani", a declarat Jeffrey A. Joerres, presedinte si CEO al Manpower Inc, care a adaugat ca anul acesta nu vom asista la incetinirea ritmului de angajare, specifica acestei perioade. "In Germania si in Italia, angajatorii sunt in mod clar mai optimisti in ceea ce priveste recrutarea de personal in al patrulea trimestru al anului comparativ cu perioadele similare din alti ani", a precizat Joerres.
Studiul Manpower a mai identificat perspective solide de angajare in randul recrutorilor din Peru, India, Singapore, Hong Kong si Australia, multi dintre acestia raportand cele mai optimiste planuri de recrutare de la demararea studiului in aceste tari.
In acest an, studiul Manpower a luat in calcul si Africa de Sud, unde angajatorii par hotarati sa angajeze mai multi oameni in urmatoarele trei luni.
Perspectivele de angajare din Asia- Pacific urmeaza si ele un trend ascendent, cu activitati robuste de recrutare in mai multe tari. "Pietele fortei de munca din Asia-Pacific par sa ia un avans considerabil, datorita angajatorilor din Australia, China si Singapore, care au declarat ca vor accelera recrutarile atat in al treilea, cat si in al patrulea trimestru al anului", a spus Joerres. "In China, cele mai ample procese de recrutare sunt asteptate in domeniul transporturilor si al utilitatilor", a mai precizat el.
In cele 13 tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa luate in considerare de studiul Manpower, se detaseaza cu perspective de angajare active Africa de Sud, Irlanda, Norvegia, Austria si Suedia.
Comparativ cu ultimul trimestru al anului trecut, perspectivele de angajare
s-au imbunatatit in noua tari si s-au inrautatit doar in doua, in Spania, respectiv Franta, aceasta din urma raportand si cele mai pesimiste perspective de angajare la nivel global. La polul opus, Austria, Italia si Germania s-au situat in topul angajatorilor la nivel de previziuni, anuntand cele mai optimiste planuri de angajare de la inceputul studiului in aceste tari, in 2003. In cele doua Americi, angajatorii au prezentat perspective stabile de angajare, cei mai optimisti fiind recrutorii din Peru, care sunt incurajati sa faca angajari de reformele din domeniul afacerilor, promise de noul guvern. In Canada este anticipata cea mai activa perioada de recrutare din ultimii sase ani.
"Este de asteptat ca angajarile americanilor din sectoare-cheie ca productia, serviciile si activitatile de retail sa ramana stabile", a precizat Joerres. Studiul Manpower a luat in considerare peste 49.000 de angajatori din 26 de tari.
Anul trecut, Manpower a plasat 4,1 milioane de candidati si a obtinut venituri de aproximativ 16 miliarde de euro. Desi sediul companiei este in Statele Unite, aproximativ trei sferturi din venituri provin de la birourile din Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO