Profesii

O nouă nişă în recrutare: Un headhunter caută specialişti de top pentru Partidul Mişcarea Populară

O nouă nişă în recrutare: Un headhunter caută...

Autor: Adelina Mihai

02.04.2015, 13:09 2076

George Butunoiu, un consultant care a plasat de-a lungul timpului mai mulţi manageri de top în companiile de pe piaţa locală, a transmis un mesaj pe reţeaua de socializare de business LinkedIn prin care anunţă că recrutează “specialişti de top” pentru Partidul Mişcarea Populară. Anunţul este neobişnuit în contextul în care, de regulă, clienţii firmelor de recrutare sunt companiile private care “fură” cei mai buni angajaţi de la firmele competitoare, în timp ce în mediul politic astfel de mutări se fac în mod natural, fără intermediari.

Însă în ultimii ani, de când Guvernul a lansat proiectul “CEO privat la stat” din dorinţa de a aduce profesionişti din mediul privat în marile companii de stat pentru a le face mai profitabile, o parte dintre consultanţii în recrutarea de top şi-au găsit loc pe această nişă de piaţă.

George Butunoiu a câştigat, în acest context, contracte pentru recrutarea de manageri “privaţi” pentru companiile din subordinea Transporturilor, cum ar fi CFR, Tarom sau Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti.

Totuşi recrutările din acest proiect nu au scăpat de influenţa politicului, având în vedere că în unele cazuri firmele care au intermediat procesul de recrutare doar au “girat” numirea în funcţie a unor manageri care au avut anterior legături cu zona politică.

Proiectul “CEO privat la stat” a apărut şi într-o perioadă în care piaţa serviciilor de executive search a scăzut foarte mult, ca urmare a faptului că cele mai multe recrutări la nivel de top management se făceau cu resurse interne. Potrivit unui studiu realizat de platforma manageranticriză.ro, piaţa locală a serviciilor de executive search a fost de 5,2 milioane de euro în 2013, în scădere cu o treime faţă de 2008.

Partidul Mişcarea Populară, care promovează o ideologie de centru-dreapta, este ramura politică a Fundaţiei Mişcarea Populară. Această fundaţie a fost înfiinţată în primăvara anului 2013 la iniţiativa fostului preşedinte al României Traian Băsescu, iar partidul funcţionează legal de la finalul lunii ianuarie a anului trecut. În prezent, PMP este condus de senatorul Eugen Tomac.

Butunoiu este şi un apropiat al fostului ministru de externe Teodor Baconschi (în guvernul condus de Emil Boc).

Cum arată mesajul transmis de George Butunoiu pe reţeaua de socializare LinkedIn :

 

« Dragi prieteni electronici LinkedIn,

Căutăm specialişti de top pentru Partidul Mişcarea Populară (PMP), care să activeze la nivel politic sau la nivel de experti pe urmatoarele domenii:

 

•        Politică economică, buget,finanţe, bănci şi fonduri europene;

•        Administraţie publică, locală şi regională;

•        Politică externă, afaceri europene şi pentru   comunităţile de români din afara graniţelor ţării;

•        Juridic, drept constituţional şi drepturile omului;

•        Muncă, protecţie socială, sănătate şi familie;

•        Cultură, arte, mijloace de informare în masă  şi comunicaţii;

•        Învăţământ, ştiinţă, cercetare, tineret şi sport;

•        Culte şi problemele minorităţilor naţionale;

•        Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională;

•        Mediu, ape şi echilibru ecologic;

•        Agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice;

•        Transporturi şi infrastructură. “

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO