Profesii

Octavian Bădescu: Angajaţi sunt în economie, doar că sunt la stat!

Octavian Bădescu

Octavian Bădescu

Autor: Mirabela Tiron

09.11.2016, 00:05 370

Octavian Bădescu, fondatorul companiei de curierat Sameday Courier şi fost şef al PrioriPost din cadrul Poştei Române, susţine că există suficienţi salariaţi în economie, doar că sunt prea mulţi la stat şi că soluţia ar fi un parteneriat  cu sectorul de stat prin care firmele private să absoarbă personalul restructurat de la stat.

 
„În companiile de stat din România - în general neprofitabile per global – sunt peste 300.000 de salariaţi şi în sis­te­mul administrativ central şi local probabil că mai regăsim încă peste un milion de angajaţi. O soluţie ar putea fi să pro­fităm de conjunctura economică actuală, unde ne aflăm într-o perioadă în care sectorul privat din oraşele mari resimte acut lipsa forţei de muncă.” Antreprenorul este de părere că există salarii decente în economie doar că acestea „pleacă prea mult la stat”. „Companiile plătesc şi acum chiar mai mult, probabil că în medie peste 4.000 lei pe lună per salariat, cost salarial total. Doar că statul îşi opreşte o cotă mult prea mare şi aşa se ajunge la un net mic”, explică el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO