Profesii

Paradoxul crizei: angajatii evita riscul si raspunderea. Cum comentati?

13.12.2009, 23:15 26

"Comportamentul angajatilor s-a schimbat, pe langa conditiilegrele care au aparut pe piata muncii. Ei iau mai putine initiative,isi asuma mai putine riscuri, mai putine responsabilitati si tin cudintii de locul de munca", spune Laszlo Diosi, directorul generalal OTP Bank Romania.

Concluzia la care a ajuns bancherul, care conduce aproximativ1.000 de angajati, este paradoxala, in conditiile in care cei maimulti specialisti si directori de HR se asteptau ca scadereaeconomica sa creasca gradul de implicare al angajatilor siproductivitatea.

Executivii de top au luat in 2009 unele din cele mai dificiledecizii din cariera lor pentru a sustine businessurile, intr-uncontext economic caracterizat de scaderi pe linie.

"Am fost afectati foarte puternic de combinarea mai multorfactori externi: reduceri silite de preturi, termene de platasemnificativ mai mari si rate ale dobanzilor mai ridicate laimprumuturi", spune Stephen Stead, CEO al producatorului demedicamente LaborMed Pharma, detinut de fondul de investitii AdventInternational,

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO