Profesii

Peste 50.000 de români lucrează în regim temporar

Peste 50.000 de români lucrează în regim temporar

Autor: Corina Mirea

14.11.2013, 00:05 145
Numărul persoanelor angajate în regim temporar a ajuns anul trecut la peste 52.000 de persoane, în creştere cu 5% faţă de 2011 şi aproape dublu faţă de numărul de contracte de muncă temporară înregistrat în 2010, iar specialiştii în plasare de personal estimează că până la finalul acestui an companiile vor recruta cu cel puţin 5.000 de angajaţi temporari în plus, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Asociaţiei Române a Agenţilor de Muncă Temporară (ARAMT).
 
„Se observă o creştere a cererii din partea companiilor de la an la an, însă, din păcate, România încă are o rată de pe­netrare a muncii temporare de sub 1%, faţă de media euro­peană de 1,6%, potrivit unui raport european. De ase­menea, majoritatea angaja­torilor care apelează la con­trac­tele de muncă temporară sunt multinaţionale, com­paniile româneşti fiind încă re­ticente la astfel de soluţii. Trebuie clarificate câteva mituri - majoritatea angajaţilor temporari au studii medii (46%) şi superioare (23%), deci nu vorbim despre joburi dedicate munci­to­rilor şi sunt plă­tiţi la fel ca angajaţii permanenţi, nu cu salarii mai mici pen­tru că aşa spune legea“, a declarat Sorina Donisa, pre­şe­dinte al ARAMT şi country manager al grupului de firme cu activităţi în recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară APT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO