Profesii

Programe de internship: câţi candidaţi se şi angajează

Programe de internship: câţi candidaţi se şi angajează

Autor: inCont.ro

11.04.2011, 09:39 85

In conditiile in care piata muncii din Romania s-a contractat inultimii ani, ca urmare a crizei economice, tinerii care si-aucautat un loc de munca s-au lovit de o problema majora: lipsaexperientei.

In timp ce angajatorii isi recruteaza salariatii dintre cei care aucat mai multa experienta, absolventii se plang de faptul ca nu potacumula experienta ceruta daca nimeni nu le da sansa angajarii.Companiile au gasit, insa, o solutie pentru aceasta situatie,majoritatea multinationalelor prezente in Romania oferind din ce ince mai multe programe de internship sau de trainee.

La targul de joburi Angajatori de Top, care tocmai a avut loc inBucuresti in acest weekend, companiile participante au venit cu ooferta de aproape 40 de programe de internship si de trainee, indomenii variate, pentru aproximativ 250 de tineri, potrivitorganizatorilor.

"Oferta de internshipuri a revenit in acest an la nivelul celei din2007, ceea ce indica un nivel foarte bun. Acest lucru nu inseamna,insa, ca selectia nu este una riguroasa", a declarat, pentruincont.ro, Dragos Gheban, manager de proiect Angajatori deTop.

Potrivit acestuia, aproximativ 15% dintre tinerii care intraintr-un program de internship sunt angajati imediat dupa terminarealui, in timp ce unul din trei primeste jobul dupa terminareastudiilor. Citiţi mai mult despre cei care se angajează după un program de internship pewww.incont.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO