Profesii

Retailerii accelereaza angajarile pe final de sezon estival

Retailerii accelereaza angajarile pe final de sezon estival

Click pentru imaginea intreaga

21.08.2006, 22:00 18

Retailul a sustinut cea mai ampla oferta de angajare in saptamana care a trecut, doar trei jucatori de pe piata anuntand ca sunt in cautarea a aproximativ 80 de oameni.

Expansiunea in teritoriu - prin deschiderea de noi magazine -, precum si completarea efectivelor de personal din sediile administrative sunt prinicpalele motoare ale cresterii numarului de angajati din retail.
Specialistii in resurse umane sunt de parere ca acest "boom" al necesarului de personal nu va fi acoperit de forta de munca existenta pe piata. "Majoritatea retailerilor cauta oameni cu experienta in domeniu sau macar oameni care sa vina din zona distributiei. Si datorita faptului ca mai multi jucatori au demarat procese de recrutare simultan, concurenta pe acest segment va creste", explica Daniela Necefor, managing partner la Total Business Solutions. In aceste conditii, diferenta o vor face imaginea companiei in piata, precum si pachetul oferit candidatilor, crede Necefor.
Real,- Hypermarket Romania, divizia de hypermarketuri a grupului german Metro, a prezentat in saptamana care a trecut cea mai ampla oferta de recrutare de pe piata.
Astfel, pentru trei locatii din tara, Real a scos la concurs 72 de posturi, cate 25 pentru magazinele ce urmeaza sa fie deschise la Targu-Mures si Satu Mare si 22 pentru hypermarketul din Brasov. Reprezentantii Real spun ca fiecare magazin deschis va crea aproximativ 400 de locuri de munca.
Majoritatea pozitiilor cautate sunt cele de middle management: sef de departament, sef de raion, economisti, responsabili in resurse umane, agenti monitorizare preturi, inspectori pentru monitorizarea muncii.
"Ne propunem sa angajam personalul necesar desfasurarii activitatii in cele sapte magazine care se vor deschide pana la sfarsitul acestui an. Pozitiile vizate includ toate nivele de management (director, sefi de departamente, sefi de raion) si de executie (lucratori comerciali, casiere etc.)", a precizat Adriana Pita, PR Manager real,-Hypermarket.
"Numarul de angajati pentru un magazin deschis este de 400, incluzand si personalul care se afla in pregatire pentru urmatorul magazin aflat pe lista de deschideri. Pana la sfarsitul acestui an vom avea peste 2.500 de angajati, inclusiv in head-office. In prezent real,-Hypermarket are 1.238 de angajati", a mai spus Pita.
Real este divizia de hypermarketuri a grupului german Metro si a deschis primul magazin de pe piata locala la Timisoara, in luna martie, in urma unei investitii de 15 milioane de euro.
Si Metro are patru posturi de management disponibile: business intelleligence consultant, suply chain management controller, controlling manager, chief accountant
Piata locala de retail este disputata in acest moment de aproape 200 de magazine apartinand comertului modern, peste 25% dintre acestea fiind concentrate in Bucuresti, se arata intr-un studiu realizat de agentia de cercetare de piata MEMRB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO