Profesii

Sindicatul Poliţiştilor: Schimbările pe care le vrea guvernul vor duce la inechităţi. Cel care iese la pensie în septembrie va încasa mai puţin

Sindicatul Poliţiştilor: Schimbările pe care le vrea...

Autor: Departamentul Social

31.07.2017, 11:55 156

„Ei vor să majoreze vârsta şi să micşoreze termenul de referinţă cu privire la cuantumul de bani. Cum? Care sunt ipotezele de lucru? Nu ne-a consultat nimeni în niciun fel, nu ne consultă nici până acum absolut nimeni. Să majoreze vârsta şi să micşoreze cuantumul pensiei pentru cei care vor ieşi la pensie, nu vor micşora pensiile date. Dar cel care va trebui să iasă septembrie, octombrie, o să iasă pe o pensie mai mică, raportat la colegul lui care a fost în aceeaşi funcţie, în aceleaşi condiţii de muncă”, a declarat pentru MEDIAFAX Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC).

Pe de altă parte, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, luni, că prin ordonanţa de urgenţă privind pensiile speciale care va fi discutată în şedinţa de miercuri nu se va modifica vârsta de pensionare.

Lia Olguţa Vasilescu a anunţat, duminică seara, că Guvernul are în plan o Ordonanţă de Urgenţă privind pensiile speciale, precizând că acestea nu se vor mai actualiza în funcţie de veniturile celor aflaţi în activitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO