Eveniment

Ce sunt tichetele casnice şi cum sunt plătiţi cei care muncesc ocazional în gospodăriile altora: Un tichet casnic valorează 15 lei, iar cei care colectează cel puţin 85 de tichete vor beneficia de asigurări de pensie şi sănătate

Ce sunt tichetele casnice şi cum sunt plătiţi cei care...

Autor: Ramona Cornea

02.05.2024, 08:30 352

Din valoarea de 15 lei a unui tichet, 3 lei reprezintă contribuţiile necesare pentru a beneficia de asigurarea de pensie şi sănătate fără să fie nevoie de un contract de muncă Activităţile casnice pot include curăţenia, spălarea hainelor, gătitul, îngrijirea unei persoane sau plimbatul animalelor de companie.

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus şi va putea face acest lucru pe o platformă de tip marketplace, din care va putea alege din 25 de activităţi casnice precum curăţenia locuinţelor, întreţinerea spaţiilor verzi, călcatul rufelor sau plimbatul câinilor.

Cel care va face aceste activităţi nu va fi plătit în bani, ci va primi tichete de activităţi casnice, care pot fi schimbate în numerar. Pentru aceste tichete, statul reţine la preschimbare  impozit şi contribuţie la pensii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO