Profesii

ZF LIVE. Cât câştigă cei mai bine pregătiţi IT-işti din România: Elena Baron, Managing Partner, Freelancer IT: Aşteptările lor salariale sunt între 4.000 şi 6.000 de euro, extrem de mari pentru piaţa noastră VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu

05.04.2024, 22:35 14985

„Sunt foarte multe aşteptări, între 4 şi 6.000 euro net pe CIM (contract individual de muncă – n.r), aşteptări care sunt extrem de mari pentru piaţa noastră” a declarat Baron, Managing Partner, Freelancer IT, în cadrul emisiunii de business ZF Live realizată cu sprijinul Orange Business.

Aşteptările legate de salarii ale celor mai pregătiţi oameni din IT-ul românesc ajung şi la 6.000 de euro. Specialiştii din această piaţă atrag atenţia că este vorba de nişte salarii care testează limitele pieţei.

 „De obicei se oferă oamenilor care sunt experţi pe anumite tehnologii, cum sunt Android developer, care vine din zona de mobile, product managerilor, project managerilor. Da, cumva, cred că pachetul salarial se opreşte undeva la 4000-4.500 euro net pe CIM, ci nu merge atât de mult decât nişte cazuri foarte punctuale. Deşi aşteptările oamenilor sunt foarte mari, cumva, ele se opresc la la cât poate piaţa să ofere în acest moment” a mai spus Elena Baron la ZF Live.

Aceste pachete salariale merg în general către oameni cu cunoştinte foarte dezvoltate privind anumite tehnologii, şi chiar şi în cazul acestora salariul s-ar opri la 4.500 de euro, cazurile în care un IT-ist accesează un pachet salarial de 6.000 de euro fiind foarte specifice şi puţine, explică Elena Baron.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO