Profesii

ZF Live. În SUA, părinţii sunt obligaţi să meargă la cursuri de parenting. La noi este încă în faza de pionierat

Autor: Corina Mirea, Octavian Calei

10.02.2014, 00:06 317
În SUA, părinţii care trec printr-un divorţ şi au dificultăţi financiare sau care îşi abuzează fizic copiii sunt obligaţi să urmeze cursuri de parenting, lucru care ar trebui să se întâmple şi în România dacă vrem ca adulţii pe care îi predăm mai târziu societăţii să fie responsabili, este de părere Urania Cremene, fonda­toarea Parent’s Masterclass, firmă care oferă cursuri de parenting.
 
„Parentingul este ştiinţa de a relaţiona diferit cu copilul tău astfel încât să ajungi la potenţialul lui maxim. În România zona este încă în stadiul de pionierat, însă sper să ajungem la nivelul la care parentingul este văzut în străinătate. Dacă vrem să conducem o maşină, facem o şcoală, dăm un examen şi le demonstrăm celorlalţi că avem responsabilitatea de a circula pe şosele. Dacă discutăm despre a creşte un copil însă, responsabilitatea este mult mai mare pentru că avem de-a face cu un adult pe care mai târziu îl predăm societăţii“, a spus Urania Cremene, consultant în parenting din anul 2010, prezentă la finalul săptămânii trecute la emisiunea online de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO