Proprietăţi

50% din bucureşteni nu dau 60.000 de euro pe o locuinţă

Autor: Andreea Neferu

09.09.2010, 23:58 20

Aproape jumătate din bucureştenii care vorsă-şi cumpere o locuinţă au rezervat în acest sens un buget demaximum 60.000 de euro, în timp ce doar 15% sunt dispuşi să deapeste 100.000 de euro pe o casă, potrivit unui studiu realizat decompania de consultanţă şi analiză imobiliară RealTime, prezentatjoi în cadrul Târgului Imobiliar Naţional (tIMOn).

Cu această sumă însă, locuitorii Capitalei îşi pot cumpăra celmult un apartament de două camere, cu o suprafaţă destul de mică,de maximum 50-55 de metri pătraţi, în cartiere situate în zonesemi-centrale sau la periferie. Expozanţii de la tIMOn au încercatsă se adapteze la situaţia de pe piaţă, astfel că circa 80% dintrelocuinţele prezentate în cadrul târgului au preţuri de maximum80.000 de euro. Chiar şi aşa, primii vizitatori ai ediţiei detoamnă a tIMOn au venit în general să prospecteze piaţa şi maipuţin cu intenţia clară de a cumpăra o locuinţă.
"Mă interesează ofertele pentru un apartament de două camere situatîntr-un bloc nou în Bucureşti, dar la acest târg am venit mai multpentru a mă informa şi nu pentru a cumpăra. Preţurile au mai scăzutşi cred că se apropie încet-încet de nivelul real. Consider însă cădezvoltatorii nu încearcă îndeajuns să atragă cumpărători, înspecial pentru că au soluţii de finanţare proaste", este de părereMihaela Constantinescu, 27 de ani, de profesie consultant încomunicare.
O altă vizitatoare a tIMOn, Rodica S., arhitect şi expertimobiliar, consideră că într-adevăr preţurile au mai scăzut faţă deediţiile anterioare, însă nu ar fi dispusă să dea mai mult de100.000 de euro cu TVA pentru un apartament cu trei camere situatîn Bucureşti. Chiar dacă primii vizitatori ai tIMOn au spus că încămai aşteaptă şi că nu s-ar încumeta să îşi ia o casă în acestmoment, piaţa imobiliară pare că s-a mai dezmorţit faţă de anul2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO