Proprietăţi

Autostrada privata de 30 de milioane de euro intre Bucuresti si Chitila

11.05.2007, 18:27 39

Compania britanica de dezvoltare imobiliara Modus Properties, care a anuntat realizarea, in colaborare cu compania Nova Imobiliare, a centrului comercial Colosseum Center in zona Chitila, va construi o autostrada cu trei benzi catre centrul Bucurestiului, valoarea investitiei fiind estimata la peste 30 de milioane de euro.
Reprezentantii companiei nu au oferit mai multe detalii despre acest proiect pana la inchiderea editiei.
Investitia totala in mall-ul Colosseum Center este de aproximativ 450 de milioane de euro, prima faza a proiectului, care va cuprinde peste 50.000 de metri patrati din parcul de retail, urmand a fi finalizata pana in vara anului 2009. Suprafata totala a proiectului va depasi 160.000 de metri patrati, au anuntat reprezentantii companiei.
"Bucuresti este unul dintre cele mai mari orase ale Europei si are un potential economic urias. Am inceput sa cautam terenuri pentru proiectele noastre din Romania acum trei ani, intr-o perioada in care perspectiva aderarii Romaniei la Uniunea Europeana facea investitia extrem de interesanta", a declarat Brendan Flood, Managing Director la Modus.
Principalul chirias anuntat de catre dezvoltatorii proiectului Colosseum este lantul de hipermarketuri Carrefour, care a semnat un contract de inchiriere pentru un spatiu comercial cu o suprafata de 15.000 de metri patrati.
Colosseum Center va cuprinde 16 sali de cinema, restaurante, baruri, cafenele, zone de petrecere a timpului liber, precum si 8.000 de locuri de parcare, dintre care 1.000 subterane.
Modus Properties, companie cu sediul central in Manchester, Marea Britanie, are in dezvoltare proiecte cu o valoare totala de peste 1,75 miliarde de euro si administreaza fonduri de investitii imobiliare de peste 1,3 miliarde de euro, potrivit informatiilor furnizate de companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO