Proprietăţi

Cotroceni Park va atrage investitii de 165 mil. euro

11.07.2006, 20:04 25

Companiile Africa-Israel Europe si New Century Holding (NCH) vor investi aproximativ 165 de milioane de euro intr-un proiect imobiliar, dezvoltat pe un teren de 120.000 metri patrati in zona Bulevardului Timisoara din Bucuresti, unde vor construi un mall si cinci cladiri de birouri.
"Proiectul va fi construit de catre Cotroceni Park in locul fostei fabrici UMEB din Bucuresti, care a fost partial demolata. Africa-Israel Europe si NCH detin fiecare cate juma-tate din actiunile Cotroceni Park, prin intermediul careia vom realiza mai multe investitii imobiliare in Romania", a declarat Reuven Havar, directorul general al Cotroceni Park.
Primul proiect dezvoltat de companie este Cotroceni Mall, care va avea, in prima faza, o suprafata construita de 170.000 de metri patrati si pentru care vor fi alocate investitii de circa 100 milioane de euro. Suprafata inchiriabila va fi de 60.000 de metri patrati.
In faza a doua a proiectului se vor construi inca 24.000 de metri patrati de spatii comer-ciale, din care 20.000 vor fi destinati inchirierii. Pentru aceasta etapa au fost prevazute in-vestitii de 15 milioane de euro.
"Prima faza a proiectului va fi finalizata la sfarsitul primului trimestru al anului 2008. A doua faza va incepe imediat dupa incheierea primei etape a proiectului", a spus Havar. Operatorul hypermarketului va fi Real-Hypermarket Romania, membra a Metro Group, acesta urmand sa fie primul magazin deschis de grupul german in Bucuresti.
Prima faza a proiectului a fost inchiriata in proportie de 50%, principalii chiriasi fiind companii precum Marks&Spencer, Domo, Leonardo, Intersport.
"Estimam ca mall-ul sa atraga circa 50.000 de persoane zilnic, iar veniturile chiriasilor sa fie in medie de circa 200 de euro pe metru patrat pe luna", a spus Havar. Proiectul va cuprinde in prima faza si 2.200 de locuri de parcare, in a doua faza urmand sa se construiasca inca 300 de locuri.
Pe langa centrul comercial, Cotroceni Park va dezvolta in aceeasi locatie cinci cladiri de birouri cu circa 12.000 de metri patrati fiecare, care vor fi finalizate, de asemenea, in anul 2008. Valoarea acestui proiect este de circa 50 mil. euro. Potrivit reprezentantului Cotroceni Park, pe langa aceste proiecte, compania are in vedere extinderea pe piata din provincie, precum si pe alte segmente imobiliare in Bucuresti.
Africa Israel are la dispozitie circa 500-600 de milioane de euro pentru investitii imobiliare in Romania. Africa Israel Europa este subsidiara grupului Africa Israel Investments si are activitati in domeniul imobiliar in Romania, Cehia, Bulgaria, Serbia si Olanda.
Africa Israel Investments desfasoara activitati in domeniul imobiliar, al constructiilor, media, fashion si opereaza zece hoteluri Holiday Inn.
NCH administreaza mai multe fonduri de investitii pe piata romaneasca, printre care Broadhurst si Lindsell Enterprises si detine participatii majoritare la producatorul de panificatie Vel Pitar, compania de constructii IMSAT, magazinele Romarta si Winmarkt, precum si la societatile UMEB si Anticoroziv.

Proiectul Cotroceni Park

Valoarea proiectului este de 165 mil. euro
Va cuprinde un mall si cinci cladiri de birouri
Se afla pe fosta fabrica UMEB
Mall-ul va avea o suprafata inchiriabila de 60.000 de metri patrati
Vor fi disponibile 2.500 de locuri de parcare
Fiecare imobil de birouri va avea 12.000 de metri patrati
Centrul comercial va avea 200 de magazine, un hypermarket, un club de fitness si spa, si 20 de sali de cinema.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO