Proprietăţi

Darian: Piata imobiliara isi mai incetineste cresterea

19.03.2008, 19:27 21

Piata imobiliara va avea in 2008 o crestere mai temperata fata de anul trecut, ca urmare a modificarilor dobanzii de catre BNR si a deprecierii monedei nationale in raport cu euro, care limiteaza creditarea, a declarat ieri Adrian Crivii, directorul firmei Darian, cea mai mare companie romaneasca de pe piata serviciilor de evaluare.
"In acest an nu o sa mai fie o crestere asa de spectaculoasa a pietei imobiliare", a spus Crivii. El a argumentat estimarea prin faptul ca piata imobiliara are o evolutie ciclica, acest sector cunoscand o crestere accentuata in ultimii 6-7 ani, si prin temperarea finantarilor obtinute de persoanele fizice prin credite bancare, ca urmare a modificarii ratei dobanzii de referinta si a deprecierii monedei nationale fata de euro.
Evolutia pietei imobiliare a avut influente si asupra afacerilor Darian in conditiile in care evaluarile de proprietati imobiliare pentru garantarea imprumuturilor bancare au reprezentat circa 70% din cifra de afaceri a firmei anul trecut. Compania a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 3,75 mil. euro, in crestere cu peste 85% fata de 2006, cand a derulat afaceri de 2 mil. euro.
Pentru anul acesta Darian anticipeaza o crestere de 30% a cifrei de afaceri, pana la 4,8 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO