Proprietăţi

Distribuitorul de materiale de construcţii Proges Oradea a intrat în insolvenţă

Autor: Andreea Neferu

10.07.2012, 13:33 1874

Compania Proges din Oradea, unul dintre cei mai mari importatori şi distribuitori de materiale pentru amenajări interioare cu capital românesc, a intrat în insolvenţă pe 5 iulie 2012, la propria cerere, Casa de Insolvenţă Transilvania fiind numită administrator judiciar al companiei.

Cauzele pentru care a fost luată decizia cererii de insolvenţă sunt reducerea sau anularea limitelor de credit furnizate de companiile de asigurări furnizorilor, recuperarea cu mare întârziere a banilor din piaţă, reducerea vânzărilor pe fondul crizei economice, dar în special creşterea ponderii creanţelor litigioase, în contextul în care o serie de firme de construcţii sau clienţi revânzători ai Proges au intrat la rândul lor în insolvenţă.

"Toate acestea sunt caracteristici generale ale mediului de afaceri în această perioadă şi au ca efect lipsa lichidităţilor, făcând imposibilă achitarea datoriilor companiei", a declarat Radu Lotrean, coordonatorul departamentului de ofertare al Casei de Insolvenţă Transilvania.

Proges a înregistrat în 2010 o cifră de afaceri de circa 174,4 milioane de lei (41,4 milioane de euro) şi o pierdere de 1,3 milioane de lei (peste 300.000 de euro), având 393 de angajaţi, potrivit Ministerului Finanţelor.

Compania distribuie produse precum parchet laminat, parchet masiv şi stratificat, mochetă, covoare, pardoseli PVC, uşi de interior, perdele, draperii şi tapet. Proges are 25 de magazine şi centre logistice, precum şi o reţea de peste 1.000 de clienţi revânzători în ţară.

Grupul Proges, înfiinţat în urmă cu 11 ani, este deţinut de trei oameni de afaceri din Oradea, Sim Cristian Ovidiu, Copăcean Cristian Florin şi Ilonta Claudiu, potrivit celor mai recente informaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO