Proprietăţi

Două blocuri dintr-un ansamblu în insolvenţă, scoase la vânzare; BCR are de recuperat 83 mil lei

Autor: Cuncea Elena Cristina

21.01.2011, 14:40 49

PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services, lichidatoruljudiciar al Terra Vision, a scos la vânzare două blocuri delocuinţe din cele trei nefinalizate în complexul rezidenţial TerraResidence din Voluntari, dezvoltatorul având datorii de 143milioane lei, din care 83 milioane lei către BCR, informeazăMediafaxBusiness.

Firma este în reorganizare, iar până la finalizarea planului,administratorul judiciar va păstra în întregime conducereaactivităţii, având în vedere că anterior deschiderii procedurii deinsolvenţă, managementul Terra Vision şi-a însuşit fraudulos sumecare pot depăşi 14 milioane de euro, potrivit planului dereorganizare.

În raport se mai menţionează că asociatul majoritar a încasat,în majoritatea cazurilor, contravaloarea avansurilor sau a preţuluiapartamentelor în numerar, direct de la cumpărători, fără a eliberaulterior chitanţă şi fără a înregistra aceste sume încontabilitate, iar în unele situaţii, acesta a încasat avansul saupreţul apartamentelor direct în conturile sale personale, fără ca,ulterior, să le restituie firmei în întregime.

Firma este deţinută de Daniel Thomas, care controlează 90% dinpărţile sociale, şi de Sorin Alexandru Balint, cu 10% din capital.Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO