Proprietăţi

GTC investeste 56 mil. euro in doua cladiri de birouri

10.07.2006, 19:58 21

Dezvoltatorul imobiliar Globe Trade Center (GTC), unul dintre cei mai dinamici de pe piata imobiliara locala, va investi 56 mil. euro in constructia a doua imobile de birouri de clasa A, cu o suprafata totala de 43.000 de metri patrati, situate in zona Pietei Presei Libere din nordul Capitalei, informeaza compania.
Finalizarea proiectului este programata pentru anul 2008. Imobilele vor fi construite, in doua faze, in apropierea hotelului Sofitel si a centrului expozitional Romexpo, urmand sa beneficieze de circa 670 de locuri de parcare.
Compania estimeaza ca va obtine autorizatia de constructie in ultimul trimestru al anului 2006, cand vor fi initiate si lucrarile la prima cladire, se arata intr-un comunicat al GTC.
Costurile totale ale proiectului sunt estimate la 56 mil. euro, suma care include si pretul de achizitie al terenului, respectiv 7,5 mil. euro. GTC va detine 50,07% din proiect si va administra imobilele.
Investitia va dubla portofoliul actual de spatii de birouri detinut de GTC in Bucuresti.
GTC detine in Capitala imobilul de birouri America House, cu o suprafata de 27.000 de metri patrati, finalizat in acest an si inchiriat integral.
Dezvoltatorul imobiliar a mai cumparat in prima parte a acestui an un alt teren pentru 12 mil. euro. Terenul din zona de nord a Capitalei este destinat constructiei unui proiect rezidential de 1.300 de apartamente, dezvoltatorul estimand ca va obtine autorizatii de constructie pentru 130.000 de metri patrati. Apartamentele vor fi dezvoltate, pe etape, in urmatorii 5-7 ani, primele constructii putand incepe chiar in acest an, potrivit informatiilor existente.
Terenul pe care urmeaza sa fie dezvoltat proiectul rezidential este situat in zona de nord a Capitalei, tinta predilecta a dezvoltarilor rezidentiale.
De asemenea, GTC are in plan dezvoltarea unui centru comercial de tip mall - Galleria, situat in zona soselei Petricani, tot in nordul Capitalei - a carui constructie ar putea incepe in ultima parte a acestui an.
GTC este insa unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari pe segmentul spatiilor de birouri. Primul proiect - Europe House - a fost vandut in 2003 cu aproximativ 30 mil. euro catre fondul de investitii austriac Europolis, in timp ce al doilea proiect, America House, ar putea depasi in cazul unei tranzactii pragul de 90 mil. euro, avand in vedere randamentele actuale de pe piata imobiliara.
Potrivit strategiei GTC de dezvoltare pe piata romaneasca, compania va derula in urmatorii trei ani proiecte imobiliare cu o suprafata de cel putin 300.000 de metri patrati, cuprinzand spatii de birouri, rezidentiale si de retail.
Compania controlata de grupul israelian Kardan este unul dintre cei mai importanti developeri pe piata imobiliara din Europa Centrala si de Est, cu proiecte in Polonia, Ungaria, Cehia, Romania, Serbia si Croatia, acoperind toate segmentele importante ale pietei - cladiri de birouri, centre comerciale si locuinte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO