Proprietăţi

Peste 2.000 de locuinte intra pe piata Capitalei anul viitor, cu un pret mediu de 1.300 de euro/mp

21.03.2008, 17:26 18

Anul viitor vor fi livrate pe piata imobiliara din Capitala si imprejurimi peste 1.200 de apartamente si circa 850 de vile in cadrul a sapte proiecte rezidentiale dezvoltate in special de companii straine.
Proiectele, care au fost prezentate in cadrul targului imobiliar national (tIMOn), care se desfasoara in Bucuresti la World Trade Center pana duminica, au un pret mediu pe metru patrat de 1.300 de euro.
Cel mai mare proiect este derulat de compania Asset Management System, cu capital american, care va aloca 300 de milioane de euro pentru constructia unui ansamblu rezidential format din 800 de vile in Corbeanca.
In cadrul ansamblului vor fi construite peste 40 de modele de vile, cu suprafete cuprinse intre 150 si 450 mp, pretul de achizitie a unei locuinte fiind de 1.200 de euro pe metrul patrat.
Compania CanServ dezvolta un ansamblu rezidential in vecinatatea Cora Lujerului care cuprinde 5 tronsoane de blocuri de 14 etaje cu 1.000 de aparatamente. Pretul mediu pe metrul patrat este de 1.100 de euro plus TVA, apartamentele urmand sa fie finalizate in decembrie 2009. Proiectul mai include construirea unui hotel de patru stele si a unei cladiri de birouri. Reprezentantii companiei nu au furnizat informatii despre valoarea investitiei.
Un alt proiect este Sisesti 208 Residence, dezvoltat de Light Dimension. Compania a investit 5 milioane de euro intr-o cladire cu 22 de apartamente amplasata pe soseaua Gh. Ionescu Sisesti. Locuintele au doua si trei camere, pretul pe metrul patrat situandu-se intre 1.430 si 1.800 de euro. Compania mai dezvolta si Corbeanca Residence, o investitie de 1,5 milioane de euro pentru opt case. Cea mai ieftina locuinta este 140.000 de euro, plus TVA, iar cea mai scumpa ajunge la 160.000 de euro, plus TVA.
Real Total Consult prezinta proiectul Ambasador Residence format din 36 de vile de lux si apartamente amplasate in Prelungirea Ghencea, valoarea investitiei ridicandu-se la 7,2 milioane de euro. "Sunt 36 de vile de lux individuale, apartamente in vile si vile cuplate, al caror pret pe metru patrat incepe de la 1.500 de euro fara TVA", a declarat Axinte Andrei, junior credit officer Volksbank, banca partenera in proiect.
Printre cele mai scumpe locuinte care vor fi livrate anul viitor se numara cele din Eminescu View, dezvoltat in apropiere de Piata Romana din Capitala de israelienii de la Future Group. Proiectul cuprinde 69 de apartamente intr-un bloc cu opt etaje, pretul variind intre 2.100 si 2.500 de euro pe metru patrat.
"Cel mai ieftin apartament va costa 115.000 de euro plus TVA, iar cea mai scumpa locuinta din proiectul va costa aproximativ 530.000 de euro plus TVA, a declarat Daniel Timaru, consultant rezidential Esop Consulting, compania care promoveaza proiectul.

35% crestere pentru piata constructiilor

Piata constructiilor din Romania va creste in acest an cu 35%, la 14 mld. euro, sustinuta de accesarea fondurilor structurale si investitii in infrastructura, potrivit datelor Asociatiei Romane a Antreprenorilor in Constructii, citate de firma Contor Group din Arad. Anul trecut valoarea acestui sector s-a ridicat la 10,5 mld. euro. La sfarsitul anului trecut, vicepresedintele Patronatului Societatilor din Constructii, Razvan Niculescu-Aron, a afirmat ca piata constructiilor va urca in acest an cu minimum 20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO