Proprietăţi

Zece schimbări în mallurile Capitalei: cum „mută“ administratorii în criză

Zece schimbări în mallurile Capitalei: cum „mută“ administratorii în criză
18.08.2010, 23:30 48

1. Deutscher Grill a tras obloanele

Unităţile Deutscher Grill din Sun Plaza şi Cotroceni Park aufost închise, operatorii reţelei de restaurante cu mâncare specificgermană având obloanele trase duminica la orele amiezii. Unităţileerau operaţionale de mai puţin de un an, de când au fost inauguratecele două centre comerciale, cele mai mari din ţară.

2. Spaţiu nou de joacă în Grand Arena

În Grand Arena a fost amenajat un nou spaţiu de joacă pentrucopii cu o suprafaţă de câteva sute de metri pătraţi la etajulproiectului, unde înainte se aflau mese din zona de food-court. Înschimb, oferta de restaurante, fast-food şi cafenele s-a mai"subţiat", Broaster Chicken, Bourbon Cafe sau clătităria de la etaj(Clate) având obloanele trase.

3. Mango a deschis magazinul din Sun Plaza

Reprezentanţii retailerului de îmbrăcăminte Mango lucrau intensduminică seara la amenajarea spaţiului din centrul comercial SunPlaza. Spaniolii au deschis magazinul luni, deşi aveau semnatcontractul încă de la inaugurarea mallului, în luna februarie aacestui an.

4. Nissa şi Reserved au ales noile spaţii din CotroceniPark

În Cotroceni Park au fost montate bannerele pe spaţiile unde vorfi relocate magazinele Nissa şi Reserved de la intrarea în mall,pentru a face loc suedezilor de la H&M. Nissa va fi situatlângă Starbucks, în timp ce Reserved va fi mutat într-un spaţiu maimic, situat de asemenea doar la parterul mallului, după ce anteriorretailerul avea un magazin pe două etaje.

5. Chiriaşii fac loc pentru H&M şi înBăneasa

Şi în Băneasa Shopping City au loc "mişcări de trupe" pentru aface loc venirii H&M, anunţată pentru anul viitor. Pe spaţiulfostului magazin HyperSport de la parter este anunţată mutarea laetaj, Ipekyol va fi mutat vizavi de Cacharel, iar alte spaţiialăturate sunt deja închise în aceeaşi zonă.

6. Octavian Radu a închis şi a doua Diverta dinLiberty

Diverta a în­chis şi unitatea numărul doi din Liberty Center.După ce la des­chi­derea mallului, în 2008, retailerul de carte aînchi­riat un spaţiu mare, deasupra ca­fenelei Star­bucks şi aintrării prin­cipale, ul­te­rior acesta a fost mutat în apro­piereamaga­zi­nu­lui Altex.

Între timp, re­tailerul aflat în insolvenţă a în­chis şi acestma­gazin.

7. Sephora se mută într-un alt spaţiu înBăneasa

Unitatea Sephora din Băneasa Shopping City va fi relocatăîntr-un spaţiu mai mare, aflat tot la etajul doi al mallului,pentru a permite accesul către noua aripă a centrului comercial, încare va fi amenajat un cinematograf şi o zonă de entertainment.

8. Extensia Plaza, aproape goală. Se va umple laanul

Extensia din Plaza România este aproape goală, doar şapte dincele aproape 30 de spaţii mai fiind ocu­pate de chiriaşi. Sursespun că în acea zonă a fost semnat un con­tract pentru închi­riereaunui spaţiu de 7.000 de metri pătraţi de către ope­ratorul unui"hi­per­­market pen­tru copii", care va des­chi­de anul viitor unimens spaţiu de joacă şi cu accesorii pentru copii.

9. InMedio vinde ziare lângă restaurantele din CotroceniPark

În Cotroceni Park este anunţată deschiderea în zona defood-court a unei unităţi InMedio, care comercializează în specialziare şi reviste. Decizia este oarecum surprinzătoare, această zonăfiind destinată, de regulă, restaurantelor şi cafenelelor. ÎnCotroceni Park mai sunt însă disponibile alte trei-patru spaţiidestinate zonei de food-court.

10. Kare nu mai vinde decoraţiuni înBăneasa

Un magazin de dimensiuni medii de la etajul mallului BăneasaShopping City a fost închis în luna mai, spaţiul fiind ocupatanterior de către firma cu ar­ti­co­le de design interior Kare.Spaţiul era situat în apro­pierea magazinului Peek &Cloppenburg, vizavi de ma­ga­zinul Vodafone, iar în prezent nu areniciun alt chiriaş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO