Spania

Hercesa, între reabilitarea hotelului Cişmigiu şi planuri pentru 5.000 de apartamente

Hercesa, între reabilitarea hotelului Cişmigiu şi planuri pentru 5.000 de apartamente

Hercesa a finalizat anul trecut prima etapă a proiectului Vivenda din Titan, for­mată din 400 de apartamente

Autor: Cristi Moga

31.05.2011, 23:27 1268

Compania de dezvoltare imo­bi­liară Hercesa România,sub­si­diara locală a grupului spaniol cu acelaşi nume, a realizatpână în prezent 400 de aparta­mente noi în Bucureşti, în cadrulproiec­tu­lui Vi­venda din Titan, iar în luna februarie a anu­luiviitor ar trebui finalizată reabi­li­ta­rea ho­telului Cişmigiu dincentrul Ca­pi­ta­lei, o investiţie începută în urmă cu aproa­peşapte ani.

Hercesa a cumpărat în România te­re­nuri pentru construirea a5.000 de apar­ta­men­te, dar planurile au fost schim­bate decriză.

În Capitală firma mai deţine terenuri în zona Ghencea, pe stradaMircea Vodă şi pe Şoseaua Orhideelor, lângă Pasajul Ba­sa­rab,acesta din urmă devenind o pri­ori­tate pentru compania spaniolă caur­mare a îm­bunătăţirii infrastructurii din zonă.

"În ciuda situaţiei actuale a pieţei imo­biliare, Hercesa îşicontinuă activitatea pe piaţa românească, axându-se pe anu­mitezone specifice cum ar fi proiectul din Şoseaua Orhideelor pe careintenţionează să îl demareze în cursul acestui an. (...)Con­soli­darea zonei şi a infrastructurii dă o mai mai mareutilitate spaţiilor destinate birou­rilor. Am modificat proiectul,redu­când suprafaţa destinată rezidenţialului şi mă­rind suprafaţadestinată birourilor şi spaţiilor comerciale", explică MauricioMesa Gomez, cel care a preluat anul trecut po­ziţia de countrymanager al Hercesa în România.

Iniţial, compania a cumpărat în 2006 te­renul fostei fabrici depâine Spicul din zona Grozăveşti pentru construirea unui ansam­blucu 800 de apartamente, dar în condiţiile în care piaţa locuinţelornu dă încă semne de revenire, dezvoltatorii se văd nevoiţi săregândească proiectele.

Hercesa a finalizat anul trecut prima etapă a proiectuluiVivenda din Titan, for­mată din 400 de apartamente, din care aufost vândute 150 de unităţi, pentru alte circa 150 de apartamentefiind semnate antecon­trac­te. "În acest moment mulţi dintreclienţii noştri aşteaptă aprobări de la entităţile bancare", spunreprezentanţii Hercesa.

Singurul proiect pe care Hercesa îl are în lucru la ora actualăeste hotelul Ciş­migiu, care va cuprinde spaţii comerciale laparter, birouri la mezanin şi primul etaj, în timp ce în restulclădirii - patru etaje - va fi amenajat un aparthotel cu 67 decamere.

"Termenul de finalizare a lucrărilor este februarie 2012.Construcţia a avansat într-un ritm foarte bun, procesul dede­mo­lare s-a realizat cu succes, men­ţi­nân­du-se intactă faţadainiţială. În acest mo­ment se lucrează la structura din inte­riorulclădirii", mai spun reprezentanţii com­paniei spaniole.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO