Special

Cum s-a văzut minut cu minut lansarea Hidroelectrica pe Bursa de Valori: Dan Popovici, director general, OTP Asset Management

Cum s-a văzut minut cu minut lansarea Hidroelectrica pe...

Autor: Eduard Ivanovici

13.07.2023, 15:00 231

► Trebuie să fim conştienţi că nu vor fi în fiecare zi astfel de volume. Istoric, după fiecare IPO, primele 3-4 zile sunt caracterizate de lichiditate foarte ridicată, urmând ca apoi să mai scadă.

► Preţul din cadrul IPO-ului a fost unul care a lăsat loc de creştere pentru investitori. Lucrurile sunt aşa cum ne aşteptăm. Avem o componentă mare pe zona de retail şi o parte din aceşti investitori să îşi acopere laverage-ul. Investitorii instituţionali nu au primit cât îşi doreau şi, în aceste condiţii, este posibil, cel puţin în cazul fondurilor de investiţii, să încerce să cumpere în perioada aceasta pentru a ajunge la o alocare măcar neutră din punctul de vedere al indicilor.

► Se mai găseşte valoare în Fondul Proprietatea dacă ne uităm la cash-ul pe care îl încasează. Pe de altă parte, există în continuare o serie de companii care pot fi interesante.

► Până la urmă, se va reduce capitalizarea fondului cel puţin proporţional cu dividendul excepţional pe care îl va distribui. Mai rămân în portofoliu o serie de active interesante.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO