Top MBA

Managerii romani vor calatorii de studiu in strainatate

Managerii romani vor calatorii de studiu in strainatate
24.03.2010, 14:21 58

Programele de pe piata locala de MBA sau Executive MBA sunt fieoferite direct de o institutie straina, fie functioneaza sub formaunui parteneriat intre o institutie locala si una dinstrainatate.

Absolventii apreciaza interactiunea cu partenerul strain, cuprofesorii sau studentii universitatii partenere, precum sicalatoriile de studiu in strainatate, ca parte integrata aprogramului de studiu.

Absolventiiau acordat calificative de la 1 (slab) la 5 (excelent) programelorde MBA/EMBA pentru calitatea componentei internationale (echipa deprofesori straini, materialele de curs, networking cu studentiiinstitutiei partenere).

O mare parte din managerii romani aleg in continuare scolile debusiness din strainatate, tocmai pentru profesorii straini sipentru componenta internationala a programului.

Experienta academica si de business a echipei internationale deprofesori sunt extrem de apreciate de absolventi, care, pe langastudiile de caz inspirate de pe piata locala, obtin astfel oviziune de ansamblu asupra felului in care se construiescstrategiile de business pe alte piete si in alte tari.

O mare parte a programelor de pe piata locala au echipe formateexclusiv din profesori straini, in timp ce altele au crescut inultimii ani ponderea profesorilor straini.

Calatoriile de studiu sunt, de asemenea, instrumente foarteeficiente pentru ca studentii sa interactioneze cu cursantii scoliipartenere si sa faca vizite in companii de renume dinstrainatate.

Calatoriile de studiu se desfasoara, de regula, in tara deorigine a universitatii partenere. Astfel, Bucharest BusinessSchool, care ofera programul Romano-Canadian, ofera un "businesstrip" in cadrul cursului de business international, care sedesfasoara in Canada.

Programul de EMBA oferit de ASEBUSS include o calatorie destudiu in Atlanta - SUA, numita "saptamana rezidentialainternationala". "Cele sapte zile reprezinta ultima etapa a uneicolaborari extinse, de opt luni de zile, in anul II, intrecursantii romani si cei americani, in vederea elaborarii unuiproiect de afaceri comun", spune Bianca Ioan, director de marketingal ASEBUSS.

Si ultimul program intrat pe piata - MBA-ul oferit deSoutheastern University si Universitatea Agora din Oradea - ofera osaptamana de studiu in SUA.

In cadrul programului de MBA in Project Management oferit deDeSales, se pot efectua vizite de studiu in Pennsylvania - SUA, cuo durata de 7 - 10 zile.

Si in cadrul programului oferit de The Open University BusinessSchool sunt oferite mai multe scoli rezidentiale in locatii dinEuropa, astfel ca, in medie, este necesara o deplasare de cate 3 -4 zile la aproximativ sase luni.

WU Executive Academy ofera in cadrul programului de ExecutiveMBA doua calatorii de studiu: una de 9 zile in SUA si una de 6 zilela Viena.

In cadrul programului de Professional MBA in Project &Process Management, oferit tot de austriecii de la WU ExecutiveAcademy, doua module sunt sustinute la Viena, pe durata a 4 zile,costurile fiind suportate de studenti.

Si in cadrul programului de MBA al City College, InternationalFaculty of the University of Sheffield, toti studentii participa ladoua calatorii de studiu, una in Marea Britanie si alta inGrecia.

Centrul European de Relatii Internationale si StudiiStrategice (CERISS)

  • Nume program: Executiv Master in Public Administration(MPA)
  • Institutia: Centrul European de Relatii Internationale siStudii Strategice (CERISS), in colaborare cu CIPAA Belgia impreunacu Universite de Liege.
  • Director program: Dorina Poanta
  • Data aparitiei: 2007
  • Specializare: administratie publica
  • Cost: 4.800 de euro
  • Durata: 1,5 - 2 ani
  • Forma de derulare a programului: weekend
  • Limba de desfasurare a programului: engleza
  • Cerinte inscriere: diploma de licenta, recomandare, cunostintede limba engleza (Combridge, TOEFL sau certificat de competentalingvistica).
  • Varsta medie a absolventilor: 32 de ani
  • Ponderea femeilor in randul absolventilor: 50%
  • Calatorii de studiu in strainatate: stagiu de documentare lainstitutiile UE inclus in costul programului si participarea la oconferinta internatioanla propusa de Universite de Liege siCIPPA.
  • Burse: da
  • Numar total absolventi: 40

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO