ZF 24

5.000 lire sterline pentru un ou gigant, din secolul al XVII-lea

5.000 lire pentru un ou gigant, din secolul al XVII-lea (Foto: DailyMail)

Foto: DailyMail

26.03.2009, 17:09 47

Un ou gigant, ce apartine unei specii disparute de mult, si dateaza de acum aproximativ 400 de ani, este asteptat sa fie vandut pentru 5.000 lire sterline, scrie DailyMail.

Oul a fost depus de o pasare elefant gigant din Madagascar – considerata cea mai mare pasare din lume, cu o inaltime de aproximativ 3 metri si o masa de jumatate de tona, inainte ca specia sa dispara undeva in decursul secolului al 17-lea.

John Shepherd, un dealer de antichitati, este actualul proprietar al oului ce a fost pus in vanzare la Londra, in cadrul targului de antichitati din Chelsea, ce va tine pana duminica.

Acesta are o circumferinta de aproximativ un metru, si a fost descoperit de exploratorii victorieni, iar de atunci a facut parte din colectii private. Proprietarul sau spune "Oul este un obiect arta. Atrage prin simplismul sau. Este un obiect istoric. Pasarea elefant din Madagascar a fost singura pasare gigant ce a convietuit cu omul si omul este cel ce i-a provocat disparitia".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO