ZF 24

73 de angajati ai AIG au devenit milionari gratie bonusurilor primite de la companie

Socant: 73 de angajati ai AIG au devenit milionari gratie bonusurilor primite de la companie
18.03.2009, 13:14 22

AIG a oferit bonusuri de un milion de dolari sau mai mult la 73 de angajati - incluzand aici 11 care nu mai lucreaza pentru gigantul american, a declarat procurorul general american Andrew Cuomo, intr-o scrisoare adresata legislatorilor americani.

Cititi scrisoarea trimisa de procurorul general Andrew Cuomo legislatorilor americani (Sursa: New York Post)

Cuomo a obtinut aceasta informatie in incercarea de a afla daca platile facute de companie in acest weekend sunt obiectul unei fraude.

"Aceste plati au fost facute in totalitate indivizilor care activeaza in subsidiara vinovata pentru cele mai mari pierderi inregistrate de AIG, care au dus la colapsul acesteia", se arata in scrisoare. "Astfel, saptamana trecuta, AIG a facut peste 73 de milionari in divizia care a pierdut atatia bani incat a adus firma in genunchi, fortand contribuabilii sa salveze compania.

Cuomo a mentionat ca AIG a semnat in martie 2008 contracte prin care le garanta angajatilor venituri duble fata de 2007, indiferent de performantele acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO