ZF 24

Adevarul: Iuscenko vrea Ucraina in UE si NATO

23.10.2007, 09:42 12

Liderul de la Kiev considera summitul de la Bucuresti crucial pentru acest demers, arata Adevarul.

Dupa ce tabara portocalie a reusit sa formeze o coalitie de guvernare, presedintele ucrainean, Viktor Iuscenko, a reluat demersurile de apropiere a tarii sale de Tratatul Organizatiei Atlanticului de Nord si Uniunea Europeana.

Cu prilejul reuniunii Consiliului de ministri ai apararii din Europa de Sud-Est, care s-a desfasurat, ieri, la Kiev, Iuscenko a solicitat sprijin statelor reprezentate la acest forum pentru planul de actiuni Ucraina-NATO, destinat sa faciliteze integrarea fostului satelit sovietic in cadrul structurilor euroatlantice.

Presedintele Ucrainei a subliniat ca integrarea tarii sale in structurile euroatlantice reprezinta una dintre prioritatile politicii externe a Kievului, afirmand cs "rezultatele recentelor alegeri parlamentare anticipate reprezinta o dovada a sprijinului populatiei pentru acele forte care sustin acest curs". Iuscenko a promis "actiuni consecvente din partea conducerii de la Kiev in aceasta directie". Adevarul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO