ZF 24

Afacerile producătorului de sisteme de frânare TMD Friction au crescut cu 14% în 2021, la peste 259 mil. lei

Afacerile producătorului de sisteme de frânare TMD...

Autor: Laurentiu Cotu

07.11.2022, 16:44 51

Compania TMD Friction România, care deţine brandul de plăcuţe de frână Textar, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 259,7 mil. lei (52,8 mil. euro), în creştere cu 14% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a realizat anul trecut un profit net de 8,1 mil. lei (1,6 mil. euro), de 2,6 ori mai mic faţă de anul precedent, când TMD Friction România a obţinut un câştig net de  aproximativ 21,8 mil. lei (4,5 mil. euro), arată datele publice. TMD Friction România a ajuns în 2020 la un număr mediu de 526 de angajaţi, cu 30 de oameni mai mult decât în 2020.

Compania deţine în Caransebeş, judeţul Caraş-Severin, o fabrică unde produce plăcuţe de frână, construită în anul 2007, după o investiţie de 10 milioane de euro. Fabrica din Caransebes a produs de la deschidere şi până la finalul anului 2019 peste 170 de milioane de plăcuţe de frână, potrivit unor informaţii anterioare. Compania livrează plăcuţele de frână pentru echipările de fabrică ale marilor producători auto, precum BMW, Mer­ce­des, Toyota, Porche, VAG şi alţii.

TMD Friction face parte din grupul japonez Nisshinbo şi cuprinde brandurile Textar, Mintex, Don, Pagid, Nisshinbo and Cobreq, Cosid şi Dynotherm. Grupul TMD, cu o istorie de peste un secol, are activităţi de producţie pe 14 pieţe din întreaga lume. Decizia companiei de a veni în România a fost justificată de evoluţia constantă a industriei auto, în special în ultimul deceniu. Producătorii auto Dacia şi Ford au atras după ei sute de producători de componente care realizează local piese atât pentru piaţa locală, cât şi pentru export.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO