ZF 24

Agenţia de turism Filadelfia: Clujenii preferă staţiunile de schi din Austria şi Italia pentru concediul de iarnă

Agenţia de turism Filadelfia: Clujenii preferă...

Autor: Laurentiu Cotu

25.11.2013, 16:02 209

Pachetele turistice în staţiunile de schi din Austria şi Italia, precum şi ofertele de Crăciun şi revelion în România, Viena sau Dubai au fost în topul preferinţelor clujenilor la ediţia de iarnă a târgului Touristica 2013, desfăşurat în perioada 22-24 noiembrie, în Polus Center Cluj.

Austria rămâne în continuare cea mai atrăgătoare destinaţie de iarnă pentru clujeni, iar costurile pachetelor în staţiunile de schi din această ţară pornesc de la 125 de euro pentru o persoană, pentru şapte nopţi de cazare.

De asemenea, ofertele la târgurile de Crăciun din Budapesta şi Viena au fost foarte căutate. Un pachet costă 147 de euro pentru o persoană şi include transportul cu autocarul, două nopţi de cazare în hoteluri de 3-4* şi micul dejun.

’’La fel ca şi la ediţiile precedente, clujenii rămân fideli Austriei, o destinaţie foarte căutată mai ales în perioada târgurilor de Crăciun, de revelion şi pentru pârtiile de schi. Apetitul clujenilor pentru staţiunile din Tirol şi Salzburg se explică prin faptul că preţurile sunt accesibile, iar condiţiile de cazare şi infrastructura de schi nu se pot compara cu ceea ce există la noi’’, a explicat Lidia Sighiartău, manager Filadelfia Turism.

Totodată, staţiunile din munţii Dolomiţi au devenit o opţiune pentru familiile cu copii, un sejur la munte în Italia pornind de la 200 de euro pentru două persoane, cu cazare într-un apartament complet utilat. Pe de altă parte, pentru sărbătorirea Crăciunului şi a revelionului, România este o destinaţie foarte căutată de clujeni, datorită proximităţii spaţiale. Tarifele pot varia între 1.000 şi 1.500 de lei pentru o persoană, pentru cinci nopţi de cazare cu pensiune completă.

’’Spre deosebire de celelalte ediţii ale târgului Touristica, în acest an am vândut şi pachete de revelion în Dubai, o destinaţie foarte apreciată de românii cu venituri medii şi mari. Tarifele pornesc de la 645 de euro pentru o persoană şi includ zborul cu avionul din Bucureşti, cazarea într-un hotel de 3* şi micul dejun”, au spus reprezentanţii agenţiei de turism Filadelfia Turism.

Agenţia Filadelfia Turism, membră a grupului bistriţean Filadelfia, a fost înfiinţată în anul 2006 şi deţine în prezent o reţea de 37 de agenţii la nivel naţional. După primele trei trimestre al anului în curs, agenţia a înregistrat o creştere cu 80% a vânzărilor, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Grupul Filadelfia, deţinut de familia Sighiartău din Bistriţa, cuprinde firme cu activităţi în diverse domenii: transport rutier de persoane, intern şi internaţional (Tabita Tour), turism (Filadelfia Turism), asigurări (DirektAsig Filadefia Broker de Asigurare), transport de marfă (Filadelfia Marfă) şi construcţii (Filadelfia Construcţii). Pentru acest an ţinta de business a grupului a fost stabilită la 24 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO