ZF 24

AmCham: Romania a facut bine ca nu a majorat taxele, dar trebuie sa mai lucreze la fiscalizarea economiei gri

13.05.2010, 10:42 22

Decizia autoritatilor de a nu majora taxele pentru a-si atingetintele macroeconomice stabilite cu FMI este pozitiva, insa deciziatrebuie coroborata cu imbunatatirea colectarii si fiscalizareaeconomiei gri, in opinia reprezentantilor Camerei de ComertAmericana in Romania (AmCham Romania).

"AmCham Romania continua sa reafirme necesitatea ca masurileadoptate de autoritatile romane sa fie indreptate spreimbunatatirea colectarii si fiscalizarea economiei gri. Acesteimportante mecanisme de crestere a veniturilor la bugetul de stattrebuie corelate cu reducerea cheltuielilor publice sirationalizarea acestora. Altfel, reducerile si restructurarileanuntate pot fi interpretate doar ca fiind o solutie de sacrificiu,generand tulburari sociale nedorite. Intr-un context economicdificil, astfel de masuri au un impact negativ la nivel social, deaceea adoptarea acestora trebuie integrata intr-o strategie mailarga de reforma administrativa la nivel central si local,orientata spre rezultate pe termen lung", se arata intr-uncomunicat al AmCham.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO