ZF 24

Americanii îşi schimbă percepţia asupra evoluţiei economiei României de la negativă la stabilă. Ce spune ministrul Bugetului, Liviu Voinea

Americanii îşi schimbă percepţia asupra evoluţiei...

Autor: Radu Racu

26.04.2014, 00:06 1525

Moody's a modificat vineri perspectiva ratingului României de la negativă la stabilă, pe fondul îmbunătăţirii indicatorilor macroeconomici şi a reducerii riscului din zona euro, a anunţat agenţia de rating.

Vedeţi aici comunicatul Moody's.

"Credem că evoluţia bună a indicatorilor macroeconomici din 2013 se va menţine. Totodată, riscurile din zona euro, cu care România are legături puternice, s-au redus, iar perspectivele de finanţare de pe pieţele externe s-au îmbunătăţit", se menţionează într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Ratingul României acordat de Moody's este Baa3.

"Important este că această îmbunătăţire demonstrează că Romania este diferită în regiune", a declarat ministrul Bugetului, Liviu Voinea.

De asemenea, "schimbarea percepţiei Moody's confirmă faptul că perspectiva de creştere şi consolidare fiscală este de durată", a mai precizat Voinea.



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO