ZF 24

Aplicaţia Orange Antivirus, realizată de Bitdefender, poate fi cumpărată şi de clienţii cu cartele

Aplicaţia Orange Antivirus, realizată de Bitdefender,...

Autor: Adrian Seceleanu

19.03.2014, 16:55 607

Cei aproximativ şase milioane de clienţi ai operatorului de telefonie mobilă Orange România care utilizează cartele preplătite pot achiziţiona - dacă au şi un smartphone cu sistem de operare Google Android, începând de miercuri, cu 0,81 euro (fără TVA) / lună, aplicaţia Orange Antivirus powered by Bitdefender, potrivit unui anunţ al operatorului. Anterior, aplicaţia era disponibilă doar pentru abonaţi, pentru un 1 euro pe lună (TVA inclus).

“De când a fost lansată (septembrie 2013) şi până la finalul lunii februarie, Orange Antivirus a blocat viruşi pe 5895 dispozitive mobile (smartphone-uri şi tablete), cele mai întâlnite fiind cazurile în care viruşii trimit SMS la numere cu suprataxă”, potrivit datelor Orange.

Aplicaţia, realizată de compania Bitdefender - controlată de Florin şi Măriuca Talpeş, este disponibilă într-o nouă variantă, care aduce în plus o funcţie numită Securitate aplicaţii, care evaluează toate aplicaţiile instalate pe smartphone şi oferă utilizatorului un indice al confidenţialităţii datelor din dispozitiv. “Cuprins între 1 şi 100,  indicele oferă o perspectivă mai detaliată asupra informaţiilor personale la care aplicaţiile au acces. Astfel, cu cât indicele de siguranţă afişează un număr mai mare, cu atât aplicaţiile sunt mai sigure din prisma accesului la informaţii confidenţiale”, conform datelor comunicate de Orange.
Bitdefender este cel mai mare jucător de pe piaţa locală de soluţii de securitate.

Orange este liderul pieţei locale de telefonie mobilă după numărul de clienţi şi venituri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO