ZF 24

Apple este prima companie din SUA care depăşeste o capitalizare de piaţă de 700 de mld. de dolari

Apple este prima companie din SUA care depăşeste o...

Autor: Luiza Chiroiu

11.02.2015, 11:50 497

Capitalizarea de piaţă a Apple se situa la 710,7 miliarde de dolari la închiderea şedinţei de tranzacţionare de marţi, dublu faţă de valoarea de piaţă a competitorului Microsoft.

Spre comparaţie, Exxon Mobil, a doua mare companie listată la bursă din lume, avea o valoare de piaţă de 385,4 miliarde de dolari la închiderea şedinţei de marţi a bursei din New York.

Apple a atins o capitalizare de aproximativ 700 de miliarde de dolari şi în timpul şedinţei de tranzacţionare din 25 noiembrie anul trecut, însă a închis respectiva şedinţă sub acest nivel.

Acţiunile Apple au avansat pe fondul optimismului investitorilor în ceea ce priveşte rezultatele financiare ale companiei, după ce, în luna septembrie a anului trecut, gigantul din domeniul IT a lansat două modele de iPhone-uri cu ecran mai mare.

Apple a înregistrat un profit record, de 18 miliarde de dolari, în primul trimestru al anului fiscal 2015 (octombrie-decembrie 2014), în urcare cu 38% faţă de aceeaşi perioadă din 2013, în timp ce veniturile au avansat cu 30% la 74,6 miliarde de dolari faţă de 57,6 miliarde de dolari.

Vânzările de iPhone-uri din perioada octombrie-decembrie au avansat cu 46% comparativ cu acelaşi interval din 2013, la numărul record de 74,5 milioane de unităţi, peste aşteptările analiştilor. care estimau că Apple va livra 64,9 milioane de unităţi. De asemenea, cifra este mai mare decât volumul de vânzări de iPhone-uri din întregul an fiscal 2011, când Apple a livrat 72,3 milioane de unităţi.

De asemenea, încrederea investitorilor a fost alimentată de anunţul directorului general Tim Cook din ianuarie, potrivit căruia livrările de smartwatch-uri Apple vor începe în luna aprilie. Apple Watch va avea un preţ de pornire de 349 de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO