ASF: SIF1 şi SIF4 nu trebuie să facă acum ofertă de preluare la Biofarm, dar vor fi obligate dacă-şi cumpără acţiunile una alteia

24 ian 2014 Autor: Roxana Pricop

Mircea Ursache, vicepreşe­din­tele responsabil de piaţa de capital din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară, a declarat că SIF Muntenia şi SIF Banat-Crişana, care controlează administratorul SIF Muntenia, nu trebuie să facă ofertă de preluare acţionarilor minoritari ai Biofarm. Doar dacă cele două SIF-uri ar cumpăra direct acţiuni una la cealaltă, oferta de preluare la Biofarm ar deveni obligatorie, mai spune oficialul ASF.
 
SIF Muntenia (SIF4) deţine în prezent 32,98% din capitalul producătorului de medicamente Biofarm, iar SIF Banat-Crişana deţine 21,29% din capital. Însă SIF Banat-Crişana controlează administratorul activelor SIF Muntenia, respectiv pe societatea SAI Muntenia Invest. Indirect, cele două SIF-uri deţin împreună peste pragul de 33% din acţiunile Biofarm la care legea le obligă să facă ofertă de preluare acţionarilor minoritari.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.01.2014

 
Cuvinte cheie:
biofarm
, oferta
, preluare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide