ZF 24

Audi a lansat la Miami cel mai luxos model al sau: noua limuzina A8 - Galerie FOTO

Audi a lansat la Miami cel mai luxos model al sau: noua limuzina A8
01.12.2009, 11:56 39

La inceputul acestei saptamani Audi a prezentat la Miami noulA8, nava-amiral a constructorului german. Llimuzina vine cu un lookmai agresiv, cu o grila mult mai bine profilata, si cu pozitii cuLED-uri foarte patrunzatoare, acestea fiind si ideea centrala incampania de teasing gandita de Audi. Masina, asa cum spun cei de laAudi, este caracterizata de inovativitate, atat din punct de vederetehnologic, dar mai ales din punct de vedere al designului,designer-ul sef spunand ca inspiratia principala a provenit de lalumina.

Dar designul nu a insemnat sacrificarea functionalitatii, acestafiind considerata la fel de imporatnta pentru echipa de design carea trasat acest model. Deocamdata a fost lansat modelul cuampatament normal, LWB va aparea la anul. Conform Audi, acest modelva fi profilat mai mult ca un "driver's car" decat ca un automobilcare cere neaparat un sofer.
Noul model este mai mare, avand o lungime mai mare cu 9 cm, estemai lat cu 6 centimetri, avand totodata un plus de 6 cm si laampatament.
Interiorul aduce sacune cu reglaje pe 12 directii (sau 22 in cazulpachetului Confort), ventilate pe trei niveluri, piele in diversenuante si texturi si mai multe timpuri de lemn pentru finisaje,plus un interesant nivel deiluminare care da un aer high-techhabitaclului, Varful de gama este Audi A8 V8, cu un motor de 4.2litri FSI, ce dezvolta 372 CP si un cuplu de 450 Nm, motorul fiindcuplat la o cutie automata cu 8 rapoarte. Astfel, acest model poateatinge 100 km/h in 5,7 secunde. Tractiunea integrala este standardla aceasta versiune, si optional se poate alege si un diferential.Cu toate ca are prestatii aerodinamice mai bune, Audi spune desprenoul model ca este mai economic cu 15% decat predecesorul, fiindinca un pas facut in spiritul ecologiei.

Cititi mai multe pe www.promotor.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO