Banca Transilvania a accelerat vânzările de credite în T4: 25.000 de finanţări noi de 3,2 mld. lei

14 feb 2014 Autor: Razvan Voican

Trimestrul al patrulea din 2013 a adus pentru Banca Transilvania un salt al profitului net până la 135 mil. lei, susţinut de creşterea cu aproape 70% a venitului net din dobânzi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, profitul net pe întreg anul urcând la 375 mil. lei fără vreo influenţă contabilă pozitivă legată de eliberare de pasive fiscale.

Banca precizează că la trecerea la sistemul de raportare financiară IFRS în 2012 nu s-a aflat în situaţia de a constitui pasive fiscale care ar fi fost eligibile pentru a fi eliberate în cursul lui 2013. Alte bănci mari precum BCR, BRD sau Raiffeisen şi-au ameliorat rezultatele de anul trecut prin eliberarea de pasive fiscale amânate în 2012.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.02.2014

 
Cuvinte cheie:
Banca Transilvania
, credite
, vanzari
, finantare
, profit net
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide