Banca Transilvania vrea să intre în Prima casă adaptată pentru IMM-uri

17 ian 2014 Autor: Ciprian Botea

Foto Shutterstock

Banca Transilvania, al treilea jucător din sistemul bancar, este prima instituţie de credit care a solicitat plafon de garanţii în cadrul programului prin care vor fi acordate garanţii de stat de 2 mld. lei pentru credite în sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii. Solicitarea a fost depusă pe 15 ianuarie la Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, instituţia prin intermediul căreia va fi derulat programul.

Băncile interesate să intre în program pot depune ofertele până pe 30 ianuarie. Dobândă maximă care poate fi percepută în cadrul programului este formată din indicatorul Robor la 3 luni (2% pe an în prezent) plus o marjă de 3,5%, care include toate comisioanele bancare. Valoarea maximă a unui credit este de 5 milioane de lei şi poate fi acordat pe maximum doi ani.

Beneficiarii trebuie să mai plătească un comision de garantare, perceput de fond, de 1,99% din credit. Creditele sunt garantate de stat în proporţie 50%, astfel că în total prin acest program vor putea fi acordate împrumuturi în valoare de 4 mld. lei. Destinaţia banilor trebuie să fie finanţarea capitalului de lucru.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.01.2014

 
Cuvinte cheie:
Banca Transilvania
, Prima casă
, IMM-uri

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide