Banca Transilvania şi-a deschis oficial sucursală la Roma

11 feb 2014 Autor: Ciprian Botea

Banca Transilvania, al treilea jucător din sistemul bancar, cu sediul la Cluj, a deschis ieri oficial sucursala de la Roma, unde locuiesc câteva sute de mii de români. Banca anunţase deschiderea sucursalei de la Roma de la finalul anului trecut, odată cu decizia de a închide sucursala din Cipru, care funcţiona din 2007 şi care avea active de circa 140 mil. euro.

Banca Transilvania luase decizia de a intra pe piaţa cipriotă în 2007, în condiţiile în care în Cipru lucrau circa 40.000 de români. Aceeaşi motivaţie stă şi la baza extinderii cu o sucursală la Roma. Circa 200.000 de români trăiesc la Roma, iar numărul celor care trăiesc în Italia se ridică la circa 800.000 de persoane.

WikiZF: Profilul companiei Banca Transilvania

Şi băncile italiene care au prezenţă pe piaţa locală i-au descoperit recent ca potenţiali clienţi pe românii care lucrează în Italia. Banca Transilvania este al treilea jucător din sistemul bancar, având active de 30 mld. lei şi o cotă de piaţă de peste 8%.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.02.2014

 
Cuvinte cheie:
Banca Transilvania
, sucursala
, Roma
, sistem bancar

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide