ZF 24

Bentley lanseaza primul concurent pentru Rolls Royce din era Volkswagen

Bentley lanseaza primul concurent pentru Rolls Royce din era Volkswagen
17.08.2009, 12:38 43

In cadrul Concours D'Elegance de la Pebbel Beach din Monterey California, Bentley a prezentat cel mai luxos si cel mai scump model al sau din istorie. Totodata, nu avem cum sa nu remarcam un mic paradox - in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt Rolls Royce va prezenta modelul Ghost, care este proiectat pe o platforma comuna cu Seria 7 si face parte dintre modelele care ar putea concura cu Bentley Continental, iar Bentley lanseaza noul Mulsanne, un Grand Bentley, care concureaza cu Rolls Phantom. Astfel, dupa aproape zece ani de la "despartire", cele doua marci revin cu modele care concureaza in aceleasi segmente.

Potrivit celor de la Bentley, noul Mulsanne se inspira direct de la modelele din anii 30 echipate cu motoare V8 de 6,75 litri.

Mai multe detalii despre noua creatie vor fi disponibile odata cu lansarea sa oficiala la Frankfurt, in timp ce vanzarile propriu-zise vor demara la mijlocul anului viitor.

Noul model va fi disponibil si pe piata locala prin intermediul Porsche Romania, iar preturile vor fi cel mai probabil comparabile cu cele ale lui Rolls Royce Phantom - de la 400.000 de euro, pana la aproape 700.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO