ZF 24

BERD acordă Companiei de Apă Oradea un împrumut de 5 mil. euro

BERD acordă Companiei de Apă Oradea un împrumut de 5...

Autor: Laurentiu Cotu

11.09.2013, 16:23 148

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a acordat Companiei de Apă Oradea un împrumut în valoare de 5 mil. euro pentru cofinanţarea programului de investiţii în extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bihor.

‘’Între Compania de Apă Oradea şi BERD există o colaborare de durată, care a avut ca rezultat contractarea a trei mari împrumuturi. Astfel, în anul 2004 au fost împrumutaţi 6 mil. euro, în anul 2007 12 mil. euro, iar în acest an 5 mil euro”, a declarat Eduard Florea, directorul executiv al direcţiei economice din primăria Oradea.

În primăvara anului 2011 între Ministerul Mediului şi Pădurilor (în prezent Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice) şi Compania de Apă Oradea, deţinută de primăria Oradea, a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul ‘’Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bihor’’, sursele de finanţare ale programului fiind fondurile structurale, bugetul de stat, bugetul local şi fonduri proprii ale operatorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO