ZF 24

BERD lucreaza la o strategie de tara pentru Romania

14.12.2007, 12:11 21

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va realiza in colaborare cu Guvernul o strategie de tara incepand de anul viitor, care va contura domeniile prioritare de dezvoltare si va indetifica modalitatile de finantare.

"O data la doi sau trei ani BERD va elabora o strategie de tara in colaborare cu autoritatile locale", a declarat Olivier Descamps, adaugand ca documentul va fi discutat cu Guvernul in luna februarie, in martie va fi prezentat Consiliului BERD, urmand apoi a fi supus dezbaterii publicii. In aprilie sau mai, va fi publicata versiunea finala a strategiei de tara pentru Romania.

BERD, unul dintre cei mai mari investitori institutionali din Romania, a investit in acest an 350 de milioane de euro in proiecte, cu 50% mai mult decat anul trecut. Pana in prezent, investitiile totale ale BERD in Romania se ridica la 3,6 miliarde de euro, fondurile fiind orientate spre 245 de proiecte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO