ZF 24

Blue Air estimează 1,35 milioane de pasageri, trafic în scădere cu 10%

Blue Air estimează 1,35 milioane de pasageri, trafic în...

Autor: Mirabela Tiron

23.12.2013, 00:06 159
Compania aeriană low-cost Blue Air estimează până la finalul anului 1,35 milioane de pasageri, trafic în scădere cu circa 10% faţă de anul anterior, potrivit oficialilor companiei şi calculelor ZF.
 
„În decembrie gradul de ocupare este de peste 90%. Am suplimentat mai multe zboruri pentru luna decembrie, din care Londra, Bruxelles, Roma, cu plecare atât din Bucureşti, cât şi din Bacău“, au transmis reprezentanţii companiei aeriene.
 
Blue Air a transportat anul trecut 1,5 milioane de pasageri. În octombrie anul acesta, tranzacţia prin care Blue Air a trecut de la Nelu Iordache, fondatorul companiei, aflat în arest, în proprietatea a patru noi acţionari români s-a finalizat.
 
Noul proprietar al brandului creat în 2004 de către Iordache este compania Blue Air - Airline Management Solutions, înfiinţată în aprilie anul acesta. Compania este controlată de fostul pilot al Blue Air Teodor Cristian Rada (33%), de Marius Mihail Puiu (33%), de Tudor-Zamfir Constantinescu, şi el fost pilot al companiei aeriene (17%), şi de Luciana Păunescu (17%). Luciana Păunescu deţine Blue Air Travel şi a fost director executiv la compania Maxitours Belgia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO