ZF 24

Noul proprietar al Blue Air a primit licenţa de operator aerian

Noul proprietar al Blue Air a primit licenţa de operator...

Autor: Ovidiu Tempea

21.08.2013, 21:07 306

Blue Air - Airline Management Solutions, care a preluat în urmă cu trei luni fondul comercial şi aeronavele operate de Blue Air, a primit licenţa de operator aerian, Autoritatea Aeronautică Civilă Română suspendând în acelaşi timp licenţa Blue Air, care expira la finele la finele lunii septembrie. Licenţa Blue Air - Airline Management Solutions este valabilă până în data de 19 august 2014. Firma Airline Management Solutions, înfiinţată în aprilie de patru acţionari români, a preluat la finele lunii mai fondul de comerţ al Blue Air, printr-o tranzacţie în sumă de 30 milioane de euro, care include asumarea unor obligaţii de 28 milioane de euro.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Airline Management Solutions a fost înfiinţată pe 17 aprilie şi are ca acţionari patru persoane fizice din Bucureşti, respectiv Teodor Cristian Rada (33%), Marius Mihail Puiu (33%), Tudor-Zamfir Constantinescu (17%) şi Luciana Păunescu (17%). Luciana Păunescu deţine Blue Air Travel şi a fost director executiv la Maxitours Belgia, care are în ofertă diverse destinaţii din România. Administratorul Airline Management Solutions, Tudor-Zamfir Constantinescu, este fost pilot la Blue Air şi locuieşte la Bruxelles.  De asemenea, Teodor Cristian Rada a fost pilot la Blue Air.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.08.2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO