ZF 24

Bonusuri pentru executivii RBS in ciuda salvarii de catre guvernul Britanic

01.11.2008, 13:43 12

Cateva mii de angajati ai Royal Bank of Scotland, banca ce a fost salvata cu fonduri de 20 miliarde lire sterline din partea guvernului britanic, vor primi bonusuri in acest an, conform purtatorului de cuvant al Trezoreriei Marii Britanii, Vince Cable.

Conform ziarului The Telegraph, banca ar fi pus deoparte 1,79 miliarde lire sterline pentru a acoperi "costurile legate de forta de munca", pentru primele sase luni ale anului, inclusiv bonusuri discretionare. Majoritatea banilor vor fi alocati pentru premierea diviziei de investitii, aceeasi divizie care a produs pierderi de 5,9 miliarde lire sterline ca urmare a scaderii valorii contabile a activelor si care a coborat profitul RBS la zero.

Directorii consiliului director al bancii nu primi bonusuri in acest an, conform cerintelor guvernului britanic, dar subalternii din divizia de investitii vor beneficia de acestea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO