ZF 24

Broker Cluj a fost pusa pe lista de monitorizare a BVB

08.10.2008, 11:57 40

Societatea de intermediere Broker Cluj (BRK) a fost pusa pe lista de monitorizare de catre Consiliul Bursei de Valori Bucuresti din cauza ca nu a respectat in totalitate reglementarile CNVM privind raportarea situatiei activului net.

Este pentru prima data in ultimii ani cand BVB pune un emitent pe lista de monitorizare, pentru ca nu a respectat cerintele de raportare.

"Consiliul Bursei a hotarat sa solicite emitentului Broker Cluj-Napoca sa refaca si sa retransmita situatiile lunare ale activului net al societatii, calculat conform prevederilor cuprinse în Regulamentul CNVM nr. 15/2004 privind autorizarea si functionarea societatilor de administrare a investitiilor, a organismelor de plasament colectiv si a depozitarilor. De asemenea, Consiliul Bursei a hotarat ca pana la momentul transmiterii documentelor solicitate Broker Cluj-Napoca sa fie inscris de catre BVB in lista de monitorizare", se arata intr-o raportare a BVB.

Potrivit Codului BVB, daca un emitent ramane inscris in lista de monitorizare si dupa trecerea unei perioade de 6 luni, Bursa va proceda la initierea procedurii de retragere de la tranzactionare pentru instrumentele financiare respective.

Actiunile Broker Cluj au scazut cu 15% in deschiderea sedintei, la fel ca majoritatea titlurilor listate, fapt care a determinat suspendarea sedintei de tranzactionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO