ZF 24

Brokerii vor plati 1,4% din venituri la Fondul de Compensare

28.02.2010, 17:25 25

Brokerii si administratorii de conturi individuale vor plati ocota procentuala de 1,41% din veniturile incasate drept contributieanuala la Fondul de Compensare a Investitorilor. Recent, Consiliulde Administratie al Fondului de Compensare a stabilit cuantumulcontributiilor anuale pentru 2010 la 1,41% din veniturile incasatede membrii Fondului. Termenul limita de achitare a contributieianuale este 1 iunie.

Pentru anul trecut, valoarea cotei procentuale a fost 0,52% dinvenituri.

Fondul de Compensare a Investitorilor are rolul de a asiguraplata compensatiilor catre investitori in cazul in care o societatede brokeraj sau un administrator de conturi individuale ar intra infaliment. Despagubirile se fac din resursele Fondului, constituitedin contributiile anuale si initiale ale membrilor si dincontributiile speciale. Pentru anul in curs, plafonul de compensareeste de 11.000 euro pentru fiecare investitor individual, urmand capana in 2012 plafonul sa creasca pana la 20.000 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO