ZF 24

Bucurestiul, in coada topului celor mai verzi capitale europene

Bucurestiul, in coada topului celor mai verzi capitale europene
08.12.2009, 16:49 53

Bucurestiul se situeaza pe pozitia 28 din 30 in topul celor maiverzi capitale europene. Dar, potrivit lui James Watson, managingeditor al studiului "European Green City Index" realizat deEuropean Intelligence Unit si sponsorizat de Siemens, "Bucurestiulnu putea performa mai bine de atat pentru moment, si importantesunt actiunile de maine, nu cele de ieri."

Bucurestiul este ultimul cand vine vorba de proiecteleguvernamentale cu referire directa la mediul inconjurator, si celmai bine (locul 21) ne clasam la capitolul constructii, undeBucurestiul a fost prima capitala est-europeana care a infiintat(in 2008) un Consiliu al Cladirilor Verzi (RoGBC - Romania GreenBuilding Council), care a ridicat standardul de constructie pentrunoile cladiri ridicate.

Ne clasam pe locul 24 in ce priveste emisiile de dioxid de carbon,la un nivel estimat la 5,2 tone/persoana pe an. Urcam un loc inclasament, pana pe pozitia 23, la capitolul energie, unde suntemobligati sa ne conformam la normele europene privind eficientaenergetica, si ne situam pe locul 28 la transporturi si lamanagementul gunoiului rezidual (479 de Kg pe cap de locuitor - submedia celor 30 de orase, 511 Kg).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO