ZF 24

Bucuria elevilor: De frica grevei, Ministerul Educatiei a amanat cu trei zile tezele cu subiect unic. Profesorii muta greva

04.05.2009, 18:47 39

Tezele cu subiect unic la Limba romana care trebuia sa aiba loc maine pentru elevii din clasele a saptea si a opta au fost reprogramate pentru joi, astfel ca sindicatele din educatie au amanat greva generala, reprezentantii federatiilor sindicale urmand sa se intalneasca miercuri pentru a lua o decizie in noua situatie, a declarat liderul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Simion Hancescu.

Liderii sindicatelor din invatamant s-au intalnit astazi cu ministrii Educatiei si Finantelor, Ecaterina Andronescu si Gheorghe Pogea. Scopul discutiilor a fost acela de a-i determina pe sindicalistii din FSLI, “Alma Mater”, “Spiru Haret” si FEN sa renunte la protest. Astazi, dupa intalnirea dintre reprezentantii Ministerelor Finantelor si Educatiei cu sindicalistii, acestia din urma au spus ca, daca tezele cu subiect unic sunt amanate - ceea ce s-a si intamplat - vor amana si ei greva si o vor reprograma in ziua in care au loc aceste examene.

Sindicatele nu au anuntat daca reprogrameaza greva joi, o decizie urmand sa se ia miercuri. Sindicatele vor majorari salariale si au spus ca nu renunta la revendicari. Presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc au facut apel la profesori sa inteleaga situatia dificila a veniturilor bugetare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO