ZF 24

Buldoexcavatorul este „vedeta“ pieţei şi aduce jumătate din vânzări

Buldoexcavatorul este „vedeta“ pieţei şi aduce...

Autor: Andreea Neferu

16.05.2014, 00:00 398

Piaţa utilajelor de construcţii, estimată la circa 50 de milioane de euro, este dominată de vânzările de buldoexcavatoare, la fel ca şi în anii anteriori. Sectorul de utilaje de construcţii va înregistra anul acesta o stagnare sau o creştere de până la 30 de procente, în funcţie de amploarea investiţiilor ce se vor face pe plan local în sectorul construcţiilor.

Piaţa locală de utilaje noi de construcţii s-a redus cu o cincime anul trecut ajungând  la circa 50 de milioane de euro, echivalentul a circa 1.000 de unităţi, potrivit celor mai recente estimări ale companiei Bergerat Monnoyeur, parte a grupului francez Monnoyeur. Spre comparaţie, piaţa de profil atinsese un nivel de 250 de milioane de euro în perioada de boom, 2007-2008.

Printre motivele care au determinat o scădere a sectorului de utilaje de construcţii anul trecut se numără amânarea sau chiar suspendarea lansării de noi proiecte de către guvern, volumele mici de investiţii generate de mediul privat, precum şi întârzierea cu care s-au implementat programele cu subvenţii europene prin care se pot achiziţiona utilaje, potrivit Bergerat Monnoyeur. Compania este distribuitorul în România al Caterpillar, unul dintre cei mai mari producători de utilaje de construcţii din lume. În 2012, Bergerat Monnoyeur România a înregistrat o cifră de afaceri de circa 28,7 mil. euro, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO