ZF 24

Camera de Comerţ Româno-Germană: Guvernul nu a reuşit să ofere niciun fel de impuls de redresare a economiei

13.07.2010, 18:20 19

Camera de Comerţ şi Industrie Romano-Germană susţine că actualadiscuţie referitoare la renunţarea la cota unică dăuneazăconsiderabil României ca amplasament investiţional şi apasă greu pedezvoltarea economică.

"România se află încă într-o profundă criză economică şifinanciară. Altfel decât în alte ţări europene, Guvernul Românieinu a reuşit să ofere niciun fel de impulsuri de redresare.Dimpotrivă, s-au luat măsuri în detrimentul firmelor, cum ar fianul trecut creşterea contribuţiilor sociale, îngrădiri în cepriveşte deductibilitatea TVA şi introducerea impozitului forfetar.Iar anul acesta a crescut TVA "peste noapte" cu 5%", afirmăreprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Romano-Germană(CCIRG), care reprezintă interesele investitorilor germani înRomânia.

Reacţia investitorilor germani la declaraţia ministruluiSebastian Vlădescu de a renunţa la cota unică se alăturădeclaraţiilor antreprenorilor români împotriva deciziilorGuvernului de a modifica TVA-ul şi cota unică din ultimeleluni.

CCIRG consideră că pentru toate firmele, atât pentru celeromâneşti cât şi pentru cele străine siguranţa sistemului juridicşi mai ales predictibilitatea impozitelor sunt deosebit deimportante. Pentru a putea investi pe termen lung, este nevoie deîncredere pe termen lung.

"Într-o situaţie economică şi aşa dificilă, cu toate acestemăsuri adoptate, se porneşte acum o discuţie despre o atât dedrastică modificare de sistem în domeniul impozitelor, care are caefect pierderea încrederii. În afară de asta, discuţia este deprisos, pentru că renunţarea la cota unică nu va aduce mai mulţibani la buget, sistemul de impozitare se va complica, iaradministraţia financiară nu este pregătită pentru o astfel deschimbare", spune CCIRG

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO