ZF 24

Când îşi vor recupera banii păgubiţii de la Harinvest? "Dacă va fi cazul, Fondul va compensa investitorii în limita unui plafon maxim de 20.000 euro"

Când îşi vor recupera banii păgubiţii de la...

Autor: Adrian Cojocar

20.12.2013, 00:08 1017

Fondul de Compensare a Investitorilor, care ar trebui să-i despăgubească pe clienţii de la Harinvest care au rămas fără bani şi fără acţiuni, spune că nu sunt îndeplinite condiţiile.

Fondul de Compensare a Investitorilor se ascunde în spatele limbajului birocratic şi spune că încă nu sunt îndeplinite condiţiile pentru a demara etapele de des­pă­gubire a clienţilor Harinvest, dar că va anunţa când şi dacă va fi cazul printr-un comunicat ce paşi trebuie să urmeze aceştia.

„În acest moment, Fondul nu poate demara procedura de compensare până nu va fi îndeplinită una din situaţiile prevăzute de lege. Dacă va fi cazul, Fondul va compensa investitorii în limita unui plafon maxim reprezentând echivalentul în lei a 20.000 euro, cu excepţia celor care fac parte din categoria investitorilor exceptaţi de la compensare, conf. art. 30 din Reg. nr. 3/2006 privind autorizarea, organizarea şi funcţionarea Fondului de compensare a investitorilor, cu actualizările şi modificările ulterioare. Etapele procesului de compensare a investitorilor sunt stipulate în Procedura nr. 2 privind plata compensaţiilor de către Fondul de compensare a investitorilor“, a răspuns într-un mail Ştefan Chirtu, directorul executiv al Fondului de Compensare a Investitorilor, întrebat de ZF cât va dura până ce clienţii Harinvest vor fi despăgubiţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO